De Kameleon,
OOG voor elk kind!
De Kameleon,
OOG voor elk kind!

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8! 

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de website van De Kameleon, wij zijn groep 8.
Wij hebben 17 leerlingen in de klas, waarvan 11 jongens en 6 meisjes en één juf, juf Monique. Dit was vorig jaar ook al onze juf, dus zij weet veel van ons en dat is heel fijn met het zoeken naar de juiste middelbare school.

Dit jaar staan er een hoop spannende, maar natuurlijk ook een hele hoop leuke dingen op het programma. Zo hebben we begin oktober het drempelonderzoek, dit onderzoek is een onderdeel van de schoolverlaters procedure. In deze procedure wordt er gekeken welke middelbare school het beste aansluit bij ons niveau. Daarnaast doen wij dit jaar ook mee het de eind citotoets in april.  We gaan ook middelbare scholen bezoeken om alvast een beetje sfeer te proeven.
Maar we gaan onze basisschooltijd op een geweldige manier afsluiten, met een zelf geschreven musical. Begin april zijn wij te vinden op de Loonse en Drunense duinen, want daar gaan we naar toe op kamp.

Op dit moment zijn we binnen de school bezig met het project: "wij gaan op wereldreis". Wij hebben het continent Zuid-Amerika gekozen, want de beste voetballers komen uit Brazilië en Argentinië en daar willen we echt alles over weten.

Na het project gaan we weer starten met Grey of the Day. Elke dinsdag en donderdag krijgen we een raadsel over een onderwerp of een persoon en na het raadsel krijgen we een korte les hierover. Vorig jaar hebben we vooral naar Nederland gekeken en nu is de wereld aan de beurt.

Naast de leervakken zoals rekenen, taal, spelling, geschiedenis, Engels, aardrijkskunde is het eindelijk onze beurt om te koken. Groep 8 mag op de Kameleon koken voor de meesters en juffen. Wij maken elke donderdag iets lekkers voor de lunch met onze kookjuf Bertha.

Wij hebben heel veel zin in het allerleukste schooljaar van basisschool!!

Groetjes
Alle leerlingen en de juf van groep 8.